روش های استخراج طلا از برد

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

استفاده طلا از برد الکترونیکی چیست؟

روش بدست آوردن طلا از برد طبق مراحل زیر می باشد.

  • بیرون آوردن قطعات طلا از میان تراشه ها و برد ها
  • جدا کردن طلا از قطعات برد
  • اندازه گیری وزن مقدار طلای بدست آماده
  • استخراج طلا از زباله های برد
  • به دست آوردن قطعات ریز طلا از برد
  • استفاده از پودر بوراکس در طلای اضافی
  • ذوب کردن قطعات طلا
  • اندازه گیری وزن طلای خالص

 

تفکیک طلا از برد ها پروسه ای است که در آن سنگ های معدنی و آلیاژ ها در دمای زیادی قرار گرفته تا از طریق این روش طلای خالص بدست بیاید. جدا کردن طلا و نقره از فلزاتی که پایه آن ها محسوب می شود، مثل سرب، روی و مس در سنگ های معدنی و آلیاژ های فلزی باید بر اساس اصول این فرایند صورت بگیرد که فلزات ارزشمند مثل طلا و نقره همانند فلزات پایه اکسید نشوند و یا این که واکنش شیمیایی رخ ندهد. از این رو وقتی سنگ های معدنی و آلیاژ های فلزی تحت دمای زیاد قرار بگیرد، فلزات ارزشمند به شکل جداگانه برجای می مانند و با سایر مواد ناخالص واکنش نشان می دهد و در نهایت به مواد دیگر یا زباله تبدیل می شود.

این فرآیند از گذشته تا کنون کاربرد داشته است و با کمک آن می توان درجه خالص بودن طلا و نقره را تا ۹۵ درصد افزایش داد. جداسازی یعنی اندازه گیری وزن قطعات جامد طلا با درجه پایین و سوختن مواد زائد تا زمانی که زباله بیش تری ایجاد نشود و آن وقت به تکه های زرد براق، تبدیل می شود و پس از خنک شدن می توانیم آن را وزن کنیم. بعد از یک هفته هم اکنون زمان گرد آوردی قطعات طلا از برد ها است. پس از یک هفته اسید به رنگ سیاه تغییر پیدا می کند و با ترکیب ذرات طلا با پیرامون ظروف در آن غوطه ور خواهد شد. باقی مانده قطعات و برد ها را در ظروفی که از جنس پلاستیک بوده می ریزند و سپس مقداری آب روی آن اضافه می کنند. در این مرحله لازم است تا تکه های طلای پاک شده را جمع کنید و برای بخش هایی که تمیز نشده، همین روش را دوباره تکرار کنید. پس از آن که برد ها دسته بندی شد، آب را از میان فیلتر پودر قهوه بگذرانید و برای پاک سازی درست آن ها، بهتر است، در شست و شو از متیل هیدرات استفاده کنید. از آن جایی که متیل هیدرات از ۹۹ درصد متیل الکل ساخته شده، قادر است ذرات طلا را به شکل بهتر و سریع تری از آب رد کرده و خشک کند. اگر در خشک کردن طلا تاخیری ایجاد شود، آب به قطعات طلا می چسبد و در اندازه گیری آن دچار اختلال می شود.

روش های استخراج طلا از برد

روش های مختلفی برای استخراج طلا وجود دارد که ۲ روش آن اصولی است و می توان بهترین خروجی را از آن به دست آورد:

  1. روش تیزاب سلطانی: این روش ۴ الی ۵ روز زمان می برد تا طلای ۲۴ عیار با کیفیت بالا استخراج شود. برای استخراج طلا، ابتدا برد مورد نظر را درون اسید قرار داده تا فویل های طلا جدا شود و آن را درون تیزاب سلطانی ریخته و حل کنید تا رسوب کند، حال طلا از برد استخراج شده است.
  2. _روش نیتریک: در این روش می توانید طی ۲ ساعت از برد ها طلای با کیفیت استخراج کنید و به فروش برسانید. این روش بهترین روش محسوب می شود و زمان کم تری نیز برای استخراج نیاز دارد.

 

درجه حرارت و نقطه ذوب طلا

طلا در دمای ۱۰۶۳ درجه سانتی گراد ذوب می شود که این دما نسبتا بالا است و می توان این درجه حرارت را به وسیله اجاق های ارزان ایجاد کرد. با افزودن پودر بوراکس به کانی های سنگین که غلظت بالایی دارد، نقطه ذوب کم می شود و به افراد این امکان را می دهد تا بتوانند آن را ذوب کنند‌. با کاربرد پودر بوراکس ذرات جیوه تولید نمی شود و از این رو بازیافت طلا بیش تر می شود. در این حالت دانه های پاک شده طلا را برداشته و وزن آن را بکشید. از این طریق هنگام ذوب و تفکیک مشخص می شود که به چه میزان طلا از دست رفته است. ظروف سفالی را گرم کنید و نگران آن نباشید که ناگهان ممکن است ظروف بشکند، بوراکس را درون ظرفی که حرارت داده اید بریزید، تا دانه های درخشان طلا حاصل شود، اجازه دهید تا طلا به طور کامل سرد شود و سپس آن را وزن کنید. در این حال مشاهده کنید که چه میزان از وزن آن کم شده است.

 شاید تعجب آور باشد که برخی شرکت ها زمینه فعالیتشان استخراج طلا از برد های کامپیوتری باشد. در تولید بسیاری از برد های الکترونیکی طلا هم کاربرد فراوانی دارد، البته میزان استفاده از آن کم است که قیمت محصولات بیش تر نشود. اما این مقدار اندک هم موقعی که حرف از بازیافت میلیون ها قطعه باشد، ارزش بیش تری پیدا می کند و برای شرکت هایی که کار استخراج طلا از کامپیوتر و برد را انجام می دهند، یا افرادی که می خواهند شغل دوم در منزل داشته باشند، می تواند فعالیتی سودآور باشد. (اطلاعات بیشتر)

موانع استخراج طلا

مقاومت شیمیایی بالا در برابر مواد شیمیایی به یک نقطه ضعف در فرآیندهای هیدرومتالورژی تبدیل شده است و یافتن ترکیباتی که به راحتی بتوانند طلا در خود حل کنند بسیار مشکل کرده است. ترکیباتی که توانایی حل کردن را دارند مانند سیانیدها و ترکیبات کلر و گوگرد عموما خورنده هستند و سمیت بالایی نیز دارند. از این رو در طول فرآیند با مشکلات زیست محیطی مواجه خواهیم شد. ترکیبات و روش های جدید استخراج سعی دارند تا بر مشکلات زیست محیطی ناشی از استفاده از این ترکیبات سمی غلبه کنند.

مشکلات زیست محیطی تنها دلیلی نیست که تمایل برای پیدا کردن فرآیندهای جایگزین را افزایش می دهد ، مشکلات دیگری نیز مانند هدر رفتن زیاد سنگ معدن در هنگام فرآیند وجود دارند.

جایگزین های سیانید در استخراج

به دلایلی که در بالا به آنها اشاره شد جایگزین هایی برای ترکیبات سیانیدی کشف شده اند که در ادامه به آنها خصوصا تیزاب سلطانی پرداخته شده است.

تیزاب سلطانی (Aqua Regia)

تیزاب سلطانی مخلوطی از اسید نیتریک و اسید کلریدریک غلیظ است . این ترکیب در دسته قوی ترین حلال های شیمیایی قرار دارد و به دلیل توانایی که در حل کردن طلا دارد به آن تیزاب سلطانی می گویند. هیچ کدام از این اسیدها به تنهایی توانایی حل کردن طلا را ندارند اما مخلوطی از ¼ اسید نیتریک و ¾ اسید کلریدریک می تواند این کار را انجام دهد.

اسید نیتریک ذرات بسیار کوچک طلا را اکسید کرده و یون های سه ظرفیتی طلا را تولید می کند. یو های حل شده طلا با یون های کلری که توسط اسید کلریدریک تامین می شوند واکنش داده و آنیون های تترا کلرو اورات را تشکیل می دهند.

این واکنش را می توان در معادله زیر مشاهده کرد :

Au + HNO3 + 4HCl = AuCl4 + H+ + NO + 2H2O

بسته به پارامترهای فرآیندی ، تیزاب سلطانی می تواند در طی چند ساعت به بازده 100% استخراج برسد. این مخلوط علاوه بر طلا توانایی جداسازی سایر فلزات خنثی مانند پلاتینیوم ، روتنیومو رادیوم را نیز داراست.

تیزاب سلطانی به دلیل قابلیت خورندگی بالا و ناپایداری شیمیایی که دارد جایگزین مناسبی برای ترکیبات سیانیدی است ، اما همین خواص باعث شده اند که از این ترکیب فقط در فرآیندهای با مقیاس کوچک و یا متوسط مورد استفاده قرار گیرد. یکی دیگر از مشکلات این روش تشکیل شدن AgCl است که باعث می شود نقره موجود در اکثر منابع طلا از بین برود. از دیگر ترکیبات و روش هایی که به منظور حل کردن طلا می توان استفاده کرد عبارتند از : کلریناسیون ، برم و ید ، تیوسیانات ، تیوسولفات ، استخراج با تیواوره ، استخراج زیستی.

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments