آیا کیست مویی خارش دارد؟

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

افرادی که به بیماری کیست مویی مبتلا می‌شوند عوارض متعددی را در ناحیه مقعد خود تجربه می‌کنند. یکی از عارضه‌هایی که کیست مویی در بدن بیماران دارد خارش است. خارش کیست مویی در کنار علائم دیگری همچون موارد زیر می‌تواند در بدن بیمار دیده شود:

  • تورم و التهاب در محل کیست
  • وجود چندین حفره یا سوراخ در سطح پوست
  • احساس درد در هنگام نشستن و ایستادن
  • احساس درد در ناحیه پایین کمر
  • خروج ترشحات چرکی و خونی همراه با بوی نامطبوع از محل کیست
  • خارج شدن مو از ناحیه کیست
  • سوزش و خارش محل کیست


خارش محل کیست یکی از علائم بیماری کیست مویی به شمار می‌رود. این علامت ممکن است در هر جایی از بدن به وجود آید و به همین دلیل بسیاری از افراد با خارش شکاف بین دو باسن متوجه بیماری خود نمی‌شوند و در صورت وجود علائم دیگر ممکن است نسبت به این بیماری مشکوک شوند.
کیست مویی می‌تواند در بخش‌های مختلفی از بدن به وجود آید؛ اما منظور از بیماری کیست مویی در بیشتر موارد بیماری کیست مویی مقعدی است که در انتهای دنبالچه و در شکاف بین دو باسن دیده می‌شود. بیماری کیست مویی بر اثر بازگشت مو به زیر پوست و رشد در آن محل و بروز عفونت و التهاب به وجود می‌آید. علت این بیماری اگرچه ناشناخته است و به شکل قطعی علت آن مشخص نشده؛ اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند.

احساس درد در ناحیه پایین کمر از علائم کیست مویی
از جمله دلایل کیست مویی موارد زیر هستند:

  • پر مویی ناحیه کمر
  • سابقه خانوادگی
  • تعریق شدید
  • چاقی و اضافه وزن
  • ژنتیک
  • پوشیدن لباس‌های تنگ
  • ضربه‌های مکرر به کمر


موارد نام برده از جمله دلایلی هستند که می‌توانند در ابتلا فرد به کیست مویی نقش داشته باشند. با کنترل این موارد می‌توان احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش داد تا افراد دچار عوارض کیست مویی نشوند.
از جمله عوارضی که بیماری کیست مویی در صورت عدم درمان می‌تواند داشته باشد موارد زیر هستند:

  • قرمزی و تورم بیش از حد ناحیه
  • تحریک یا درد بسیار زیاد در محل کیست
  • پخش عفونت در بدن
  • سرطان کارسینوم سلول سنگ‌فرشی در موارد نادر


عوارض کیست مویی به طور معمول تورم، التهاب، درد و خارش کیست مویی هستند که اگرچه عوارض خطرناکی نیستند اما می‌توانند زندگی روزانه فرد را با اختلال مواجه سازند. این عوارض با تأثیراتی که بر روی زندگی فرد می‌گذارند حتی باعث مشکلات روحی روانی در بیمار می‌شوند.
پخش عفونت در بدن یکی از عوارض جدی این بیماری است که می‌تواند باعث تب، حالت تهوع، لرز، خستگی و ضعف در بیمار شود و باید حتماً جهت درمان آن اقدام کرد.
سرطان اگرچه عارضه‌ای نادر است؛ اما باید جدی گرفته شود تا مشکلی برای فرد ایجاد نگردد.
برای اینکه بیماری کیست مویی درمان شود باید حتماً درمان کیست مویی جدی گرفته شود و این بیماری در سریع‌ترین زمان ممکن توسط پزشکان مداوا گردد.

چاقی و اضافه وزن از دلایل ابتلا به کیست مویی


درمان کیست مویی چگونه انجام می‌شود؟

یکی از موارد بسیار مهم پس از مشاهده علائم کیست مویی اقدام برای درمان این بیماری است. بسیاری از بیماران پس از مشاهده علائم کیست مویی از مراجعه به پزشک خودداری می‌کنند و ترجیح می‌دهند بیماری خود را با مراقبت‌های خانگی یا دارودرمانی مداوا کنند. باید در نظر داشت که بیماری کیست مویی با این روش‌های درمانی به هیچ عنوان بهبود پیدا نمی‌کند. روش‌هایی همچون مراقبت خانگی یا دارودرمانی فقط می‌توانند علائم کیست مویی را کاهش دهند و به تسکین آنها تا حدی کمک کنند؛ اما این بیماری را مداوا نمی‌کنند.
درمان کیست مویی تنها از طریق روش‌های زیر امکان‌پذیر است و این روش‌ها تنها با تشخیص پزشک و توسط پزشک انجام می‌شوند:

جراحی کیست مویی

یکی از روش‌های سنتی و قدیمی برای درمان بیماری کیست مویی روش جراحی است. روش جراحی به دو شکل باز و بسته انجام می‌شود:

  • روش جراحی باز کیست مویی

در روش جراحی باز بیمار به شکل کامل بیهوش می‌شود و یا او را از ناحیه کمر به پایین بی‌حس می‌کنند. جراح در این روش کیست را به همراه نواحی اطراف آن به شکل کامل از بدن خارج می‌کند. پس از این کار یک حفره در ناحیه ایجاد می‌شود که جراح آن را با پانسمان پر می‌کند و از بخیه برای بستن آن استفاده نمی‌شود. در این روش به زخم اجازه می‌دهند تا از کف خود شروع به ترمیم کند و به مرور بافت سالم داخل حفره را پر نماید. این روش نیاز به تعویض هر روزه پانسمان در مدت زمانی در حدود ۲ تا ۳ ماه دارد.

  • روش جراحی بسته کیست مویی

این روش درمانی مشابه روش قبل انجام می‌شود اما در نهایت زخم را با بخیه می‌بندند. این روش اگرچه دوره نقاهت ساده‌تری نسبت به روش قبل دارد اما احتمال بازگشت بیماری پس از آن بیشتر است.

جراحی یکی از روش های درمان کیست مویی

لیزر کیست مویی

یکی از روش‌های مؤثر برای درمان بیماری کیست مویی لیزردرمانی است که با استفاده از دستگاه‌های لیزر انجام می‌شود. در این روش با استفاده از لیزر یک حفره به قطر یک سانت ایجاد می‌شود و کیست را از آن خارج می‌کنند. پس از آن با لیزر عروق این ناحیه به شکل میکرونی مسدود می‌شود تا بیمار بدون درد و خونریزی به خانه بازگردد. این روش درمان کیست مویی از آنجایی که یک روش کم تهاجمی به شمار می‌رود با استقبال بیشتری از سمت پزشکان و بیماران مواجه است.
بیماران باید برای درمان این عارضه به دکتر برای کیست مویی مراجعه کنند. دکتر برای کیست مویی به پزشکان فوق‌تخصص کولورکتال گفته می‌شود. این پزشکان تخصص خود را در زمینه بیماری‌های مقعدی و روده بزرگ به دست آورده‌اند و می‌توانند به بهترین شکل ممکن بیماری کیست مویی را تشخیص داده و آن را به بهترین شکل ممکن و بدون عوارض درمان کنند.
یکی از مراکزی که افراد می‌توانند دکتر برای کیست مویی را در آن انتخاب کنند مرکز تخصصی درمان فوری نام دارد. در این مرکز پزشکان خانم و آقا خدمات خود را به بیماران ارائه می‌دهند تا با توجه به ترجیحات خود پزشک متخصص خود را انتخاب کنند. در این مرکز درمانی مداوای کیست مویی با لیزردرمانی انجام می‌شود و از آنجایی که لیزرهای این مرکز بسیار مجهز و به روز هستند هیچ‌گونه عارضه‌ای نظیر ایجاد گوشت اضافه در ناحیه مقعد و به دنبال آن تنگی مقعد و بی‌اختیاری گاز روده و کنترل مدفوع بیمار را تهدید نمی‌کند.

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments